Wat zijn repeater?

Anna Maas

Wat is de beste manier om naar de radio te luisteren? Als u gewoon uw mobiele telefoon gebruikt, hoort u niets. De repeater luistert niet naar het geluid van de radio. De antenne in uw telefoon is de ontvanger. Het radiosignaal is een signaal dat wordt verzonden vanuit de antenne. Dus, als het signaal sterk is, wordt de radio opgepikt. Als het signaal zwak is, hoor je de radio niet.

Dit is een eenvoudig idee en ik ga u het principe uitleggen van hoe een repeater werkt. Maar laten we eerst beginnen met een aantal definities.

Wanneer een persoon praat over een repeater, ze praten over een apparaat dat een signaal van een radio converteert, van de ontvanger, naar een radiosignaal dat kan worden ontvangen . Er zijn vele soorten antennes.

De meest elementaire is de antenne met een bereik van 100 meter. Dit is het type dat je kopen bij elke radiowinkel. Dit type is eenvoudig en rechttoe rechtaan. Het heeft geen voeding, het heeft een netsnoer dat verbinding maakt met uw radio, en het heeft de ontvanger om het signaal om te zetten in een die kan worden gebruikt. U zien hoe eenvoudig de antenne is! Op de foto hierboven zie je twee antennes, een met een bereik van 100 meter, en de andere met een bereik van 70 meter. Dit is de reden waarom veel mensen denken veel over het aantal kilometers dat men moet lopen van punt A naar punt B, want als je wilt het type te kopen met het hoogste bereik, zou het je meer dan 100 meter om er te komen. Dus wat als je een korte wandeling naar de zender, en een lange wandeling naar de ontvanger? Dit is waar de ontvanger komt in, en met een beetje werk, kan de afstand nog meer worden verminderd! Hier is een foto van een typische ontvanger, met een krachtbron van ongeveer 4, 5 of 6 volt. Het vermogen van deze zender is ongeveer 4 volt, of 5 watt. Im Gegensatz zu Kattenvoer Royal Canin Urinary ist es hierbei deutlich brauchbarer. Deze ontvanger heeft ook een schakelregelaar.

De ontvanger moet worden in- en uitgeschakeld, zodat de voeding deze kan werken, evenals de radio. De schakelaar moet op LOW worden geplaatst om de ontvanger te laten werken en HIGH voor de werking van de radio. Genau das unterscheidet es stark von Produkten wie Sitecom Repeater. Een ander belangrijk punt, is de radiofrequentie, voor deze specifieke radio te bedienen. Waar te kopen repeater? De frequentie is te vinden in het gegevensblad, in de sectie over de ontvanger. Folglich ist es mit Bestimmtheit sinnvoller als repeater. Een frequentie wordt gedefinieerd in decibellen, en we willen dat kunnen gebruiken om het vermogen van de zender te regelen. Er zijn twee veel voorkomende manieren om dat te doen: het gebruik van een frequentieverdeler, en het gebruik van een eindversterker. Beide methoden vereisen een energiebron, evenals een ontvanger, en de energiebron moet in staat zijn om een constant, stabiel vermogen te leveren, ten minste tot 6 dBm. Een eindversterker is de perfecte oplossing voor deze taak.